به گزارش خبرگزاری مهر، دومین سمینار ظرفیتها و چشم انداز صنایع خودروسازی و قطعه سازی ایران با حضور نمایندگان شرکتهای صنعتی و بازرگانی ژاپن، صاحبان مشاغل ایرانی و ژاپنی در سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو برپا شد.
در این سمینار که فرهاد شریف، معاون امور بین الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، مهدی پورقاضی، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران و محمدرضا نجفی منش، عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان ایران و محمود شیرکوند از کارشناسان قطعه سازی از ایران در آن مشارکت داشتند، حدود ۱۰۰ نفر از نمایندگان ٤٥ شركت بازرگانی و صنعتی ژاپن و همچنین تجار و صاحبان مشاغل ایرانی مقیم ژاپن شركت کرده بودند.
در بین شركت كنندگان ژاپنی نمایندگانی از شركتهاي مهم مانند میتسویی، سومیتومو، ایتوچو، سوجیتز، سوزوکی، یاماها، تویوتا سوشو، میتسوبیشی، یازاکی و نهادهای فراگیر ژاپن مانند سازمان تجارت خارجی این کشور(JETRO)، انجمن قطعه سازي ژاپن(JAPIA) و موسسه اقتصادی و رسانه ای نيکی بیزینس (Nikkei Business) حضور داشتند.
رضا نظرآهاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در توکیو به عنوان اولین سخنران این سمينار با اشاره به اینکه با اجرایی شدن برجام و رفع تحریمها علیه کشورمان شرایط را برای ارتقای مناسبات اقتصادی و تجاری ایران و ژاپن فراهم ساخته است، گفت: موافقتنامه حمایت از سرمایه گذاری و ایجاد یک خط اعتباری ۱۰ میلیارد دلاری که طی سفر طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران له توکیو به امضاء رسید، زمینه مساعدی را برای مشارکت بیشتر شرکتهای ژاپنی در ایران فراهم ساخته است.
وی همچنین به رایزنی ها اخیر در مورد تسریع روند عادی سازی روابط کارگزاری بانکهای بزرگ ژاپنی با ایران هم اشاره و خاطرنشان کرد: در طول یکسال گذشته هردو کشور بارها در عالیترین سطوح عزم خود را برای توسعه روابط اقتصادی دو کشور ابراز داشته اند و معتقدم سفر آقای شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به ایران در آینده نزدیک می تواند فرصت بسیار مناسبی برای شکوفایی و تحقق این زمینه های همکاری باشد.
ادامه این سمینار به دو مبحث تخصصی شرایط کسب و کار و سرمایه گذاری در ایران و همچنین تشریح وضعیت صنعت قطعه سازی خودرو در کشورمان اختصاص داشت و شرکت کنندگان ایرانی طي ارايه هاي جداگانه، شرايط اقتصادي ايران و مزاياي ايران جهت سرمایه گذاری شركتهاي ژاپني را براي مخاطبان ژاپنی تشريح كردند.
شریف، معاون بین الملل اتاق بازرگانی ایران در سخنرانی خود، برخورداری از زیرساخت مناسب صنعتی، انرژی ارزان، امنیت پایدار، فراوانی نیروی انسانی تحصیل کرده و دسترسی به یک بازار ۸۰ میلیونی داخلی و بازار ۴۰۰ میلیونی پیرامونی در منطقه آسیای مرکزی و خلیج فارس را از مزایای نسبی سرمایه گذاری در ایران برشمرد و خاطرنشان کرد: در چشم انداز برنامه دولت جمهوری اسلامی ایران تا سال ۲۰۲۵، تولید سالانه ۳ میلیون خودرو برای عرضه به بازار داخلی و منطقه پیش بینی شده است.
شریف همچنین اتاق بازرگاني را نماينده بخش خصوصي ایران و يك مرجع مطمئن براي مراجعه شركتهاي ژاپني جهت مشاوره سرمايه گذاري معرفی کرد.
پورقاضی، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، هم ضمن معرفی صنعت قطعه سازی ایران به مخاطبان، تسهيلات و معافيتهاي مالياتي در سرمايه گذاري و به طور خاص مزيتهاي سرمايه گذاري شركتهاي ژاپني در صنعت خودرو ايران و قطعه سازي را تشريح کرد.
نجفي منش، عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان ایران نیز در ارائه خود تصوير كاملي از وضعيت كنوني صنعت خودرو و قطعه سازي، مشكلات و نيازهاي كنوني اين صنعت و برنامه هاي آتي صنعت خودرو و قطعه سازي ارايه داد. وی همچنين مدلهاي مشاركت و سرمایه گذاری شركتهاي ژاپني و حيطه هاي سرمایه گذاری را تبیین كرد.
در بخش پرسش و پاسخ این سمینار، پرسشهای متعددی از سوي شركتهاي ژاپني در رابطه با مسايل سرمایه گذاری، نحوه تشخیص بخش خصوصی از بخش دولتی، نحوه تبادلات مالی با ایران، قانون سرمایه گذاری خارجی و قانون کار در ایران وسطح مهارت نیروی انسانی ایرانی مطرح و پاسخ داده شد.
گفتنی است پیش از این سمینار هیات ایرانی به ریاست شریف با نمایندگان سازمان تجارت خارجی ژاپن(JETRO) در دفتر مرکزی این سازمان مذاکره داشتند و جترو نتایج بررسی خود از زمینه های مشارکت خودروسازان ژاپنی در صنعت خودروسازی ایران را ارانه داد. دو طرف در مورد همکاری برای ارائه طرحی جهت زمینه سازی مشارکت خودروسازان ژاپنی در ایران از طریق ارتقاء ظرفیت مدیریتی و فنی خودروسازان و قطعه سازان ایرانی تبادل نظر کردند.
نظر شما